Over ons

Over ons

Restaurant de Blanckenborgh

Restaurant de Blanckenborgh bevindt zich in een prachtig monumentaal pand dat dateert uit eind 19e eeuw. De Blanckenborgh ligt net even buiten de dorpskern van Haaksbergen, omringd door eeuwenoude bomen van het gelijknamige rustige park.

Bij de Blanckenborgh ervaart u puur genieten. Van onze culinair verrassende gerechten, de ongedwongen gastvrijheid en de altijd gastvrije en gemoedelijke sfeer.

“Klassiek Franse gerechten met een moderne twist, dat is hoe wij graag koken” vertelt chef-kok Brian Raamsteeboers, deze jonge chef voorziet de keuken van veel jeugdige inspiratie. “Eerlijke ingrediënten, een frisse presentatie en culinair hoogstaande gerechten” dat is hoe wij ons willen presenteren.

In zowel ons klassieke, met linnen gedekte restaurant, onze hippe KITCHENBAR en op ons mooie parkachtige terras kunt u genieten van alles wat de Blanckenborgh u te bieden heeft.

“Persoonlijke aandacht, gastvrijheid en het herkennen van de wensen van onze gasten maken het bezoek aan ons restaurant altijd weer tot een pure beleving” vertelt maître Kimberley Alferink. Van een diner of vergadering tot een onvergetelijk (huwelijks)feest, vanzelfsprekend staat kwaliteit hoog in het vaandel.

We verheugen ons er op, u binnenkort te mogen verwelkomen!

Familie Alferink-Raamsteeboers
Team de Blanckenborgh

Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

Villa ‘De Blanckenborgh’ dateert uit eind 19e eeuw en werd gebouwd in opdracht van de familie Jordaan, die destijds voor een groot deel het dorpsbeeld van Haaksbergen bepaalde door de bouw van een aantal bijzondere villa’s, waaronder de Blanckenborgh.

Oorspronkelijk heette de villa ‘Sonnevanck’, maar werd in 1921 omgedoopt in ‘De Blanckenborgh’. Tot 1964 werd de villa bewoond door de heer Jan Jordaan en zijn gezin. In 1970 werd het door de weduwe van de heer Jordaan, mevrouw C.F. Jordaan-van Heek, verkocht aan de gemeente Haaksbergen.

De Blanckenborgh is daarna bewoond door o.a. de toenmalige burgemeester van Haaksbergen en tot 1998 heeft de heer Van Haaften er gewoond. In 1998 is de villa na een grondige verbouwing in gebruik genomen als restaurant.