Afhaalmenu 21/22/23-01

KERST 2021

Instructies

Instructies

AFHAALMENU 21/22/23 januari 

VOORGERECHT

Nr 1. Hoenderterrine
Nr. 2 Pompoenlinten
Nr. 3 Kerriecrème
Nr. 4 Gemarineerde druiven
Nr. 5 Desem krokant
Nr. 6 Zoetzure paddestoelen

B E S C H R I J V I N G

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak hierin het broodje af voor 4/5 minuten (de oven kan aanblijven voor het tussengerecht)
Stap 1. Leg de terrine in het midden van het bord
Stap 2. Spuit de kerriecrème in puntjes rondom het gerecht
Stap 3. Rol de pompoenlintjes rond op en zet deze tussen de puntjes kerriecrème
Stap 4. Leg de gemarineerde druiven, krokant van desem en zoetzure paddenstoelen er speels tussen

 

TUSSENGERECHT

Nr. 7 Geroosterde roodbaars
Nr. 8 Paella
Nr. 9 Chorizosaus
Nr. 10 Witte bonen crème
Nr. 11 Tatsoi

B E S C H R I J V I N G

Stap 1. Zet de roodbaars voor plusminus 4 minuten in de voorverwarmde oven
Stap 2. Zet een pan warm water op het vuur en hang hier het spuitzakje met witte bonen crème in
Stap 3. Roer de paella warm in een pannetje, herhaal dit met de saus
Stap 4. Schep de paella in het midden van het bord en leg hier bovenop de roodbaars
Stap 5. Spuit puntjes witte bonen crème op en naast de roodbaars
Stap 6. Maak het gerecht af met de blaadjes tatsoi, en de chorizosaus.
Stap 7. Laat de oven aanstaan voor het hoofdgerecht

 

HOOFDGERECHT

Nr. 12 Kalfswang
Nr. 12a Uienjus
Nr. 13 Zoete aardappel puree
Nr. 14 Gekarameliseerde witlof
Nr. 15 Witlof
Nr. 16 Gepofte ui
Nr. 17 Uiencompôte

B E S C H R I J V I N G

Stap 1. Bak de kalfswang in een pan met vetstof aan beide kanten krokant
Stap 2. Roer de zoete aardappelpuree warm in een pannetje, herhaal dit met de uienjus en uiencompôte
Stap 3. Zet de gekarameliseerde witlof samen met de kalfswang in de voorverwarmde oven voor plusminus 4 minuten
Stap 4. Schep de zoete aardappel puree in het midden van het bord en leg hier bovenop de kalfswang
Stap 5. Steek de witlof, gekarameliseerde witlof en gepofte ui tussen de puree
Stap 6. Leg de uiencompôte in drie delen naast de puree, maak hier eventueel quenelles van m.b.v. 2 theelepels
Stap 7. Schep de jus rondom het gerecht

DESSERT

Nr. 18 Gemarineerde ananas
Nr. 19 Ananasjus
Nr. 20 Kokosmousse
Nr. 22 Chocoladeschotsen
Nr. 23 Spongecake
Nr. 24 Atsina cress

B E S C H R I J V I N G

Stap 1. Snijd de ananas in 3 delen
Stap 2. Leg de kokosmousse in het midden van het bord en de ananas hier omheen
Stap 3. Breek de spongecake in stukken en steek deze tussen de ananas
Stap 4. Steek de chocoladeschotsen in de mousse
Stap 5. Verdeel de atsina cress speels over het gerecht